Aktuellt

Här kan ni läsa mer om vad som händer på Haganäs just nu!

Ett nytt gruppboende byggs

Våren 2019 togs det första spadtaget till det som ska bli vår nya gruppbostad. Vi åldras alla olika och den fysiska åldern är inte alltid avgörande för vilka omsorgsbehov vi har, hur många timmar vi orkar arbeta eller vilka gemensamma aktiviteter vi kan och vill delta i. Det nya huset har ännu inte fått sitt namn utan går tills dess under arbetsnamnet "omsorgsboende" - utifrån det som vi hoppas ska fylla det. Det blir ett hus med sex fullvärdiga lägenheter, utan trappor och helt handikappanpassat. Det kommer finnas en vinterträdgård samt vara nära till terapier och kroppsbehandlingar. Husets hjärta består av stora gemensamma ytor samt ett väl tilltaget arbetskök.

Inflyttning är planerat till senare delen av 2020. 


Haganäs fyller 30 år!

Haganäs startades 1989 som ett gruppboende för unga vuxna med olika psykiska funktionsnedsättningar (så hette det på den tiden). Under de trettio år som gått har verksamheten vuxit enormt. Inte minst har det tillkommit nya enheter såsom Ugglebo, Borgbo och Borgs gård, utan även på ursprungsplatsen finns nu en stor daglig verksamhet, samlingssal, ett flertal boendehus, mm. 

Vi är en stor hjärtlig verksamhet med underbara människor som rår om varandra och det ska vi fortsätta att vara i minst 30 år till!


Haganäs åker till KIK

I juni 2019 åker hela 25 personer från Haganäs till Danmark och en festival som heter KIK. Där får vi träffa människor från verksamheter, likt vår egen, från nordens alla länder. Vi ska även visa upp ett Sverigespel som vi övat in på musikteatern under våren. För att läsa mer om KIK gå in på deras hemsida: https://allkunst.dk/

Vi ser alla mycket fram emot att möta nya och gamla vänner under en (förhoppningsvis) solig vecka i Ebeltoft!