Aktuellt

Här kan ni läsa om vad som händer på Haganäs just nu!

Sommar 2020

Nu är vi mitt i sommaren - vi har haft en lägervecka förra veckan då alla som ville delta skapade tillsammans med pärlor, lera, måleri, stenar mm. Det var härliga dagar och det var mycket vackra saker alla fick ta med sig hem på fredagen. Nästa vecka har vi nästa lägervecka på temat uteliv. Då kan man paddla kanot, fiska, bada, spela kubb mm. mm. 

Här får ni ta del av höjdpunkterna från skapandeveckans utvärderings:

Vad var bäst?

Att göra såna här – halsband och armband i olika fäger.

Den fina gemenskapen.

Att göra armband.

En bra gemenskap – att pyssla.

Halsbanden – gjorde lite smycken.

Gemenskapen – att få se hur kreativa och fokuserade alla varit.

Att göra smycken.

Att göra halsband och lera.

Att träffa alla nya människor från Ugglebo och Borgbo.

Att göra smycken till mamma.

Hur snälla ni varit mot varandra – hjälpsamma!

Att teckna, göra lera, en skål, armband, pärla.

Gjort teckningar och armband.

Armbandet – att vara här på Hagnäs och jobba.

Att alla är stolta och glada över det de skapat.

Gemenskap.

Målat sten och gjort armband och halsband.

Gjort schemat i Kontiki – bakat kanelbullar med lera.

Gjort halsband.

Jordgubbstårtan!

Fått jättefint halsband av S.S

Att så många har varit här – nån från varje hus varje dag.

Att jag har fått träffa er – alla underbara Haganäsare! Tack!


Ett nytt gruppboende byggs

Våren 2019 togs det första spadtaget till det som ska bli vår nya gruppbostad. Vi åldras alla olika och den fysiska åldern är inte alltid avgörande för vilka omsorgsbehov vi har, hur många timmar vi orkar arbeta eller vilka gemensamma aktiviteter vi kan och vill delta i. Det nya huset har ännu inte fått sitt namn utan går tills dess under arbetsnamnet "omsorgsboende" - utifrån det som vi hoppas ska fylla det. Det blir ett hus med sex fullvärdiga lägenheter, utan trappor och helt handikappanpassat. Det kommer finnas en vinterträdgård samt vara nära till terapier och kroppsbehandlingar. Husets hjärta består av stora gemensamma ytor samt ett väl tilltaget arbetskök.

Inflyttning är planerat till senare delen av 2020. 

Uppdatering juli 2019:
På Haganäs 30-årsjubileum i juni lades grundstenen till det nya huset. Vi samlade alla våra önskningar och goda tankar till det nya huset. Snart är det dags för grunden att gjutas! Det är spännande att se hur huset växer fram.

Uppdatering juni 2020:
Det är full fart på bygget, taket är på plats, fönster och snart även solceller. Vilken resa det är att följa med på när ett sånt stort hus byggs. Vi är alla förväntansfulla!


Haganäs åker till KIK

I juni 2019 åker hela 25 personer från Haganäs till Danmark och en festival som heter KIK. Där får vi träffa människor från verksamheter, likt vår egen, från nordens alla länder. Vi ska även visa upp ett Sverigespel som vi övat in på musikteatern under våren. För att läsa mer om KIK gå in på deras hemsida: https://allkunst.dk/

Uppdatering juli 2019:
Vi har haft en solig och på alla sätt underbar vecka i Danmark! Vi fick visa vårt sverigespel för en publik bestående av inte mindre än 400 människor. Då fick vi alla träna vårt mod. Vi mötte gamla vänner, fick nya vänner, fick testa på spännande workshops där vi lärde oss nya saker, doppade tår och kroppar i det svalkande havet, åt god mat och hade det kort och gott - gott.


Haganäs 30 år!

Haganäs startades 1989 som ett gruppboende för unga vuxna med olika psykiska funktionsnedsättningar (så hette det på den tiden). Under de trettio år som gått har verksamheten vuxit enormt. Inte minst har det tillkommit nya enheter såsom Ugglebo, Borgbo och Borgs gård, utan även på ursprungsplatsen finns nu en stor daglig verksamhet, samlingssal, ett flertal boendehus, mm. 

Vi är en stor hjärtlig verksamhet med underbara människor som rår om varandra och det ska vi fortsätta att vara i minst 30 år till!

Uppdatering juli 2019:
Tack alla kollegor, familj, vänner, medarbetare, boende, bekanta och alla ni andra som var med och firade vårt jubileum med oss! Det var en härlig fest som vi bär med oss i hjärtat!